Telefon: 0151-65 17 17 E-mail: info@blockpool.se

Rostfri badtunna eller pool för användning året runt


På BlockPool är vi stolta över att erbjuda marknadens mest hållbara och estetiskt tilltalande rostfria pooler. Tack vare vår unika elpoleringsprocess blir ytan inte bara spegelblank och vacker, utan även betydligt mer resistent mot korrosion och slitage. Detta innebär att din pool kommer att behålla sin glans och funktionalitet under många år framöver. Som den enda tillverkaren av elpolerade pooler i Sverige, kan vi erbjuda en produkt som är oöverträffad i både kvalitet och hållbarhet.


Med vår rostfria pool sätter du segel mot ett äventyr av elegans, hållbarhet och lyx. Kontakta oss idag och låt oss förvandla ditt utomhusutrymme till en oas av skönhet och njutning.

Har du önskemål om en större pool i rostfritt, kontakta oss för offert.

Säg adjö till traditionella svetsmetoder och välkomna ett mer effektivt, kostnadseffektivt och kundvänligt alternativ – vårt patenterade bultade rostfria poolsystem.Innovativ bultad design: Vår revolutionerande och patenterade konstruktion eliminerar behovet av tidskrävande och dyr svetsning. Detta innovativa tillvägagångssätt minskar produktionstiden och arbetskostnaderna avsevärt, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för både bostads- och kommersiella poolprojekt. Utöver det låga priset är det andra fördelar; du slipper tunga lyft eftersom en färdigbyggd pool kan väga 150-200kg. Våra pooler levereras i delar så de är lätta att transportera från bilen till tänkt plats, sommarstugan ute på ön eller varför inte installera spa i källaren.Kostnadseffektivt: Genom att eliminera behovet av svetsning sparar vårt system stora pengar på frakt och arbetskostnader. Du kan njuta av en högkvalitativ pool i rostfritt stål till ett mer överkomligt pris. Då stommen är hårdgjord av rostfritt stål och XPS isolering behövs ingen gjuten platta, vilket håller ner kostnaden och är även bra för miljön!Kundvänlig: En av de viktigaste fördelarna med vårt bultade poolsystem är att monteringen är enkel och kan göras av i princip vem som helst. Genom att följa monteringsinstruktionen och vår expertvägledning monterar du med lätthet poolen själv, vilket gör den till en gör-det-själv-vänlig och givande upplevelse.Elpolerad: Det som verkligen får våra rostfria pooler att sticka ut är vår banbrytande elektropoleringsprocess. Till skillnad mot borstad/slipad yta som är vanligast bland rostfria pooler, ger elpoleringen förutom ett lyxigare utseende exceptionella fördelar så som förbättrad hållbarhet, överlägset korrosionsskydd, spegelliknande finish, ökad hygien, minskad kemikalieanvändning, och långsiktiga besparingar.

Genom att elektropolera våra rostfria pooler levererar vi en nivå av kvalitet, livslängd och korrosionsbeständighet som saknar motstycke i branschen. Denna exklusiva egenskap skiljer oss som pionjärer inom innovation inom rostfritt stål poolkonstruktion.

Det har länge varit känt att många rostfria pooler har bekymmer med rost trots att syrafast stål används. Vi har utfört ett test för att se skillnaderna där delarna utsätts för extrema miljöer. Se vårt test här.Hållbar och långvarig: Rostfritt stål är känt för sin hållbarhet och korrosionsbeständighet. Dock är oftast svetsförbandet den svagaste länken och i princip alltid det som orsakar korrosion, missfärgningar eller sprickor på rostfria pooler. Detta löser vår konstruktion då vi elektropolerar hela stycket och på så vis återställer plåten på båda sidor. Våra pooler är byggda för att klara tidens tand och ger dig och din familj många års njutning.

Vår tillverkningsprocess minimerar avfall och minskar koldioxidavtrycket, vilket gör det till ett miljömedvetet val för dem som bryr sig om miljön. Rostfritt stål består till över 90% av återvunnet stål.

Att välja en pool i rostfritt stål bidrar alltså till en mer miljövänlig lösning jämfört med PVC- eller linerpooler som kan ha kortare livslängd och generera mer avfall.

Gör ett medvetet val för både ditt hem och planeten.Estetik och överlägsen hygien: Tänk dig att doppa dig i lyx varje gång du stiger ner i din pool. Pooler i rostfritt stål har ett elegant och modernt utseende som ger en touch av elegans och lyx till alla fastigheter. Till skillnad från plast- eller linerpooler är pooler i rostfritt stål icke-porösa, vilket innebär att de är mer motståndskraftiga mot alger och mögeltillväxt. Detta gör dem lättare att rengöra och underhålla, vilket ger en mer hygienisk vattenmiljö. Därför används oftast rostfria bassänger i offentliga spaanläggningar.

Var stolt över att äga en pool som inte bara är funktionell utan också en konstnärlig utsmyckning.Exceptionell styrka: Rostfritt stål är känt för sin styrka och motståndskraft. Våra pooler tål påfrestningarna av utomhusförhållanden, inklusive extrema temperaturer och väder, vilket säkerställer lång livslängd och minimala underhållskrav.

Slipp bekymra dig om slitna eller blekta ytor – vår pool behåller sin glans och styrka över tid.Energieffektivitet och andrahandsvärde: Pooler i rostfritt stål är utmärkta värmeledare. Detta innebär att de värms upp snabbare och behåller värmen längre, vilket minskar din energiförbrukning för pooluppvärmning och gör dem mer miljövänliga.

Hållbarheten, det låga underhållet och den tidlösa estetiken hos pooler i rostfritt stål kan öka andrahandsvärdet på din fastighet, vilket ger en klok investering för husägare.

Så varför kompromissa när du kan ha det bästa av allt? Välj vår rostfria pool och ta ett steg mot en badupplevelse utöver det vanliga. Kontakta oss idag för att göra din drömpool till verklighet!

Kan det verkligen vara en bra investering?

 

Värdeminskning

I stort sett allt har en värdeminskning vartefter åren går.

 

Tack vare att våra pooler tillverkas i syrafast rostfritt stål så har dom betydligt längre livslängd än traditionella pooler och spabad i plast.

Det är ett material som på grund av sin kemiska sammansättning och legeringen av olika metaller som krom, nickel och molybden som det är oerhört motståndskraftigt. Det är således ett perfekt material för tillverkning av pooler som ska ha lång livslängd utsatta för kem, sol och temperaturskiftningar.

Skulle du få en repa eller liknande som i vanliga fall skulle sänka värdet, så kan den elimineras med putsduk.

Du behöver alltså ta hänsyn till minimal värdeminskning.

 

Fastighetsvärdet

Tack vare den förhållandevis låga investeringskostnaden ställt mot värdet och lyxen i en rostfri pool så får du i regel en hävstång på fastighetsvärdet.

 

Vi har talat med ett antal mäklare som säger så här:

 

”Om du funderar på om investeringen lönar sig så tror jag det är helt riskfritt. Den stora vinsten är att det kan bli väldigt snyggt och ge ett lyxigt och inbjudande intryck med en altan med pool och kan påverka mycket i en budgivning om spekulanterna gillar din investering, då kan det sluta vart som helst.”

 

”Jag tycker det är en vettig investering. Lyfter altanen/ huset med att ha något lyxigt utan att det kostar skjortan. Troligtvis kommer köparna uppskatta lyxen och betala extra. En pool däremot om det totalt kostar 3-400.000kr är en mer osäker investering.”

 

”Generellt är det så att en snygg liten pool höjer sannolikt värdet med mycket mer än den kostar förutsatt att huset inte ligger helt fel i övrigt.

Det låter för övrigt både tekniskt bra med rostfritt och är både hållbart och estetiskt tilltalande.” 

 

Egen tid

Rostfria pooler är lyx och oftast behäftat med ett högt pris varför värdet på din investering initialt är högre än vad du betalar.

 

Förutsatt att du inte räknar din egna tid i pengar så har poolen ett högre värde när den är monterad och klar.

 

Välbefinnande

Sist men inte minst, ditt och familjens välbefinnande går inte att sätta ett pris på.

 

I ett stressigt samhälle blir det allt viktigare med avkopplande stunder där vi får varva ner och återhämta oss. Det finns självklar många sätt att göra detta och ett sätt är att krypa ner i ett varmt utomhusbad, sätta på lite lugn musik och luta huvudet bakåt.

Eller varför inte bjuda över nära vänner du gillar att umgås med, höja musiken något och ta något kallt att dricka som blir en fin kontrast mot det varma vattnet.

Några produkter

180007
77 047 SEK69 342 SEK
180005
83 247 SEK74 922 SEK
180002
91 735 SEK82 562 SEK
180004
97 935 SEK88 142 SEK

Hur kan våra pooler vara så billiga?

Det är synnerligen tre dyra delar i en rostfri badtunna. 

Den ena är materialet, här har vi inte gjort några kompromisser utan använder oss av 1,5mm syrafast rostfritt stål 1.4404 (316L). Till skillnad från trä så är rostfritt stål ett optimalt material för badtunnor och pooler, nästan ett evigt material om ett minimum av underhåll är gjort. Det har heller ingen grogrund för bakterier och alger, kan inte ruttna eller torka och är både hållbart och estetiskt tilltalande. Rostfritt stål är även UV beständigt och varken åldras, bleks eller torrspricker när det står ute i solen eller är i kontakt med klor vilket ofta förekommer på plasttunnor. 

Den andra är svetsningen, svetsningen har vi ersatt med ett bultförband innehållande det patenterade tätningsmembranet. Tätningslisten är speciellt framtagen för tätning mot vatten under extrema förhållanden och innehar unika egenskaper som bland annat innebär försumbara egenskapsförändringar trots årtionden av exponering i solljus, UV-strålning, klor, vatten och stora temperaturskillnader. Listen innehåller inga mjukgörare eller tillsatser som kan dunsta eller tvättas ur så den kommer behålla sin elasticitet och styrka under decennier utan att krympa, försprödas eller spricka. Den förväntade livslängden på din pool är över 50år och är då lika tät som när den var ny.

Den sista är transporten, en byggsats ryms på en helt vanlig EUR-pall vilket gör den betydligt enklare och billigare att transportera. Vi säljer direkt från fabriken i Vingåker utan mellanhänder.

  • USP icon shopping-bag
    Vill du bli vår återförsäljare? Tveka inte att höra av dig så berättar vi mer!